Meteen naar de inhoud
Home » De vrouw krijgt een epileptische aanval – wat de hulphond dan doet is heel bijzonder!

De vrouw krijgt een epileptische aanval – wat de hulphond dan doet is heel bijzonder!

  • door

We proberen je vaak positieve verhalen te vertellen die je dag beter maken. Positivisme is belangrijk want het helpt je door je dag heen. We vertellen verhalen over mensen die de maatschappij beter maken en vandaag hebben precies zo´n verhaal voor je.

Ditmaal is het echter niet een mens dat de maatschappij een stukje beter maakt, maar een hond. Een hulphond om precies te zijn. Hulphonden zijn speciaal getraind om gehandicapte mensen te helpen.

De 23-jarige Janaye Kearns had een avontuurlijk leven vol met jetskiën, klimmen en andere sportieve activiteiten. Helaas kwam daar abrupt een eind aan toen ze flinke hersenschade opliep. Sindsdien heeft ze last van epileptische aanvallen. Ze heeft nu een hulphond, genaamd Colt, die haar helpt voor, na en tijdens een elliptische aanval.

Colt is speciaal getraind om haar te helpen als ze een aanval krijgt. Voor epilepsiepatiënten kan het namelijk dodelijk zijn als zij met hun hoofd op de vloer terechtkomen. Colt steekt daar lieflijk een stokje voor. Daarnaast zorgt de hond ervoor dat het baasje weer kalm wordt na zo’n aanval.

In de onderstaande demonstreert Kearns wat er gebeurt als ze een aanval krijgt. In de video heeft ze niet een echte aanval, maar doet ze net alsof om te laten zien hoeveel Colt voor haar betekent.

Het is heel bijzonder om te zien wat de hond doet wanneer Kearns een aanval heeft. Colt kan zelfs aanvoelen en waarschuwen voordat Kearns een aanval krijgt. De hond heeft al meerdere malen haar leven gered.

Wat zijn hulphonden toch bijzonder! Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een mooie video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.