Meteen naar de inhoud
Home » Vrouw laat een scheet tijdens operatie en raakt ernstig verbrand

Vrouw laat een scheet tijdens operatie en raakt ernstig verbrand

  • door

Een vrouw raakte ernstig verbrand toen ze tijdens een gynaecologische ingreep in april een scheet liet. Dit veroorzaakte in combinatie met de chirurgische laser brand.

 

Het incident vond plaats op de Tokyo Medical University, meldt de Straits Times, en werd oorspronkelijk gemeld in de Japanse krant Asahi Shimbun.

“Toen het darmgas van de patiënt in het operatiegebied lekte, vatte het vlam door de straling van de laser. Het vuur verspreidde zich en bereikte uiteindelijk het operatielaken en veroorzaakte zo de brand, staat in het officiële rapport, zo meldt Star-Telegram.

Het vuur verbrandde een groot deel van het lichaam van de 30-jarige, inclusief haar taille en benen. Volgens het rapport waren er geen brandbare materialen in de operatiekamer tijdens de operatie en werkte de apparatuur naar behoren.

Soortgelijke incidenten zijn gemeld. In zijn boek “Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, and Beyond,” geeft de auteur Robert Provine aan dat een met darmgas gevulde darm, fataal kan zijn. Dit was bijvoorbeeld het geval bij een patiënt bij wie een darmpoliep werd dichtgeschroeid. Een elektrische vonk zorgde ervoor dat de ingewanden van de patiënt ontploften, waardoor de colonoscoop eruit werd geschoten en een gat van ruim 15 cm in de dikke darm van de patiënt veroorzaakte.”

Darmgassen bestaan uit koolstof, stikstof, zuurstof, waterstof en methaan. De twee laatste zijn brandbare componenten, legt de Washington Post uit. Provine maakt de kanttekening dat slechts een derde van alle mensen “brandbare niveaus” produceren en dat het ongevaarlijk is, zolang het geen secundaire brand veroorzaakt, zoals bij het in contact komen met brandbare operatielakens.

Lees ook:Hij moest altijd de boodschappen doen in het huishouden. Hij haatte dat echt, dus deed hij DIT om wraak te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.