Meteen naar de inhoud
Home » Vrouw heeft last van wazig zicht, maar dan ontdekken de artsen 27 contactlenzen in haar ogen!

Vrouw heeft last van wazig zicht, maar dan ontdekken de artsen 27 contactlenzen in haar ogen!

  • door

Een vrouw van 67 in Groot-Brittannië had al een tijdje last van wat ze een blauwe massa in haar oog noemde. Volgens haar waren haar ogen gewoon droog en was het misschien te wijden aan haar leeftijd. Niets bleek minder waar te zijn toen ze een katarakt-operatie onderging waarbij chirurgen 27 lenzen in haar oog vonden!

Het is inmiddels al een jaar geleden maar werd onlangs pas gepubliceerd in de British Medical Journal. Ze hadden totaal niet op deze ontdekking gerekend tijdens een katarakt-operatie. Ze hadden nog nooit zoiets meegemaakt en het was een chaos. Maar liefst 17 lenzen waren helemaal samengeklikt in één oog. Hoe zou ze dat niet hebben kunnen opgemerkt?

 ( Lees verder onder de foto )

Ze dachten dat het wel klaar was na de eerste 17 contactlenzen, maar ze vonden er al snel nog 10. De vrouw droeg al 35 jaar wegwerplenzen die om de maand vervangen moeten worden. De oogarts zag ze niet vaak. De operatie moest verder worden uitgesteld, omdat het risico op ontstekingen veel te hoog was. Inmiddels maakt ze het al veel beter.

Bekijk ook de volgende video:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.