Meteen naar de inhoud
Home » Vrouw op bijstand kan de rekening niet betalen in de supermarkt. De vrouw achter haar maakt een onvergetelijke opmerking.

Vrouw op bijstand kan de rekening niet betalen in de supermarkt. De vrouw achter haar maakt een onvergetelijke opmerking.

  • door

Sommige mensen rekenen op het openbaar vervoer om zich te verplaatsen in de stad. Echter, als je kampt met een handicap is het niet altijd even eenvoudig om de bus te nemen. Dat weet een vrouw uit de Verenigde Staten maar al te goed.

Jill Zimmerman is onlangs naar Bettendorf, Iowa, verhuisd. Ze neemt regelmatig de bus.

Op een dag ging ze met de bus boodschappen doen. De kassier registreerde al haar aankopen en gaf haar de rekening. De vrouw opende haar portefeuille om haar voedselcoupons te pakken. Een vrouw die achter haar stond, maakte op dat moment een opmerking. Jill dacht eerst dat de vrouw een grapje maakte, maar een moment later sprongen de tranen in haar ogen.

Sommige mensen hebben geen goed woord over voor lieden die van de bijstand leven. Vaak hebben mensen de indruk dat deze mensen lui zijn en profiteren van de rest.

Echter, Jill is gehandicapt en ze heeft de bijstand nodig om te overleven. Ze heeft geen auto dus ze moet haar boodschappen goed plannen met de uurregeling van de bus in gedachten.

Die dag werd ze geconfronteerd met een erg onaangename situatie. Toen ze wou betalen, kon ze haar voedselcoupons nergens vinden. Wat een beschamend moment! “Terwijl de kassier mijn producten scande, zag ik al dat ik mijn coupons thuis had laten liggen. Ik zei dan maar dat hij de hele aankoop moest annuleren en dat ik later wel zou terugkomen.”

Later zou een andere dag betekenen. Ze kon onmogelijk op tijd thuis geraken om het reisje daarna over te doen. Op dat moment besloot een vrouw in de rij achter haar om haar een prangende vraag te stellen. Jill werd erdoor tot tranen beroerd en die tranen, dat waren tranen van geluk!

“Een vrouw achter me vroeg wat er aan de hand was. De kassier legde haar de situatie uit en ze zei, “Mag ik je rekening betalen? Ik wil het graag doen voor je!”

Er zijn niet veel mensen die ‘graag iets voor complete vreemden doen’. De dame, Marsha White, was wel bereid om te helpen en even het geld voor te schieten. Jill kon haar geluk niet op. “Ik dacht eerst dat het een grapje was maar toen zag ik het medeleven in de ogen van de vrouw en ik had mijn aankopen echt nodig. Ik vroeg haar een paar keer of ze wel echt zeker was. Het ging om behoorlijk wat geld.”

Marsha zei dat ze het wel oké vond en beloofde haar rekening te betalen op één voorwaarde…

Jill vloog de vrouw om de nek en gaf haar heldin de dikste knuffel die ze in jaren had gegeven. “Ik gaf de dame een dikke knuffel met tranen in mijn ogen. Ik nam ook een foto van haar om twee redenen. Één, om haar gulheid nooit te vergeten, en twee, omdat ik haar foto wilde delen op het net, hopend dat iemand op een dag haar net zo hard helpt als zij mij. Ik ben haar zo dankbaar! Ze is waarlijk een reddende engel.”

Hoewel Jill Marsha’s naam niet kende, vond het bericht dat Jill publiceerde de weg naar de gulle helpster. Het komt nooit voor dat iemand voorstelt om je rekening te betalen, zomaar. Marsha was zo vrijgevig terwijl ze evengoed niets had kunnen doen. Laten we maar zeggen dat de wereld er mooier uit zou zien als er meer mensen zoals Marsha waren.

Deel dit ontroerende verhaal met je familie en vrienden op Facebook!

Ze noemt de werknemer “mongool”. Wat er dan gebeurt, is zo beschamend … voor haar!

Bronnens: Facebook/Love What Matters, The Des Moines Register, Facebook/Jo Wolfe, Facebook/Love What Matters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.