Meteen naar de inhoud
Home » Deze vrouw overleed bijna aan iets dat jij waarschijnlijk elke dag doet.

Deze vrouw overleed bijna aan iets dat jij waarschijnlijk elke dag doet.

  • door

Heb je lang haar en dan heb je vaak een elastiekje bij je toch? Dan weet ik zeker dat jij die heel vaak om je pols draagt. Dit is natuurlijk zeer gemakkelijk als je snel je haar in een staart wilt doen.

Let op na dit verhaal denk je daar misschien 2 keer over na om een elastieke om je pols te doen. Deze vrouw was bijna gestorven door een ontsteking veroorzaakt door het dragen van een elastiekje om haar pols.

Zoals altijd deed bond Audree Kopp (een moeder uit Louiville) snel een glitter elastiek om haar pols voordat ze het huis uit ging. De glitters op dat specifieke elastiekje maakte een bijna onzichtbaar krasje op de huid van Kopp. Van daaruit werkte de bacteriën op het elastiekje zich haar lichaam in.

Het eerste teken van wat een levensbedreigende infectie zou worden was een bult zo groot als een kwartje. Toen ze er mee naar de dokter ging zei de arts dat het niets ernstigs was en gaf haar wat antibiotica.

Toen ze de volgende dag wakker werd zag ze al snel dat het wel ernstig was. Het bleek dat ze nog maar net sepsis ofwel bloedvergiftiging, had kunnen voorkomen. De wond zag er uit als een ernstige spinnenbeet en toen ze een second opinion vroeg waren de artsen verrast dat de infectie nog niet in haar botten en pezen zat.

Dr. Amit Gupta, die onderdeel was van Kopp’s nieuwe medische team, waarschuwt dat het dragen van elastiekjes om de pols vaker tot dit soort infecties lijdt dan menigeen denkt. Kopp wilt haar verhaal met zo veel mogelijk mensen delen. “DEEL dit alsjeblieft,” schrijft ze, “want ik weet zeker dat 90% van ons niet nadenkt over elastiekjes om onze polsen.”

Het is bizar dat iets wat we zo vaak doen tot zo’n vreselijke infectie kan leiden. Vergeet dit niet te delen met je vrienden zodat zij ook lezen en de waarschuwing ter harte kunnen nemen.

LEES OOK:Als je deze 15 foto’s ziet, ben je echt blij dat je in de 20e eeuw geboren bent. Nummer 8 is pure HORROR!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.