Meteen naar de inhoud
Home » De vrouw staat op het punt in het vliegtuig te stappen en ziet de vreemde. Dan merkte dat er hier iets helemaal mis zit.

De vrouw staat op het punt in het vliegtuig te stappen en ziet de vreemde. Dan merkte dat er hier iets helemaal mis zit.

  • door

Hoe mooi een reis ook is, de wachttijd op de luchthaven blijft saai. Je hebt de veiligheidscontrole gehad, wel drie keer de toll-free zone bezocht en wacht verlangend eindelijk het vliegtuig in te kunnen gaan. Zo ook Shaina Murry toen ze in de winter van 2016 op het vliegveld van Dallas (VS) op haar vlucht wachtte. Des te verbazingwekkender dat ze vrijwillige haar vlucht miste en nog langer wachtte. Dit vanwege een goede reden: een inspirerende geschiedenis vol menselijke warmte.

Shaina zit bij de gate en speelt met haar mobiel als ze opeens een man ziet waar het kennelijk niet goed mee gaat. Hij ligt op de vloer en beweegt vreemd. Terwijl de meeste mensen hem simpelweg negeren legt Shaina haar mobiel neer en gaat naar de man toe. Later schrijft ze: „Het was duidelijk dat er iets niet goed met hem ging. Ik wist niet wat, maar was me snel bewust dat ik me om hem bekommeren moest”. Shaina belt de ambulance en gaat naar de man toe.

Airport

Ze buigt zich over hem heen en spreekt hem aan. Hij herhaalt steeds maar weer dat hij zijn vlucht niet mag missen. Terwijl Shaina met hem praat begrijpt ze dat de man Will heet en autist is. Dan weet ze wat ze moet doen.

Ze spreekt Will rustig aan en vraagt of er iemand is die ze kan bellen. Hij geeft met het nummer van zijn moeder. Shaina aarzelt geen seconde. Ze belt en legt aan de moeder uit dat het niet goed gaat met haar zoon en stelt zich op de hoogte waar hij heen moet vliegen. Nadat ze de informatie heeft gekregen komen de ambulancebroeders. Ze willen hem niet laten vliegen, omdat hij lang niet gegeten of gedronken heeft. Maar Shaina stelt ze gerust.

AFD Medic 9 Ford E-450 Ambulance

Ze biedt aan wat te eten met Will, hem naar zijn gate te begeleiden en gewoon een latere vlucht te nemen. De medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zijn zo onder de indruk van dit gebaar dat ze Shaina’s vlucht gratis omboekte. Ze geniet samen van Will met een lekkere maaltijd en spreekt hem steeds maar moed in terwijl ze elkaar beter leren kennen.

Voor Shaina was er geen twijfel: toen ze zag dat iemand haar hulp nodig had, was ze meteen ter plekke. Ze brengt Will naar de gate en is zo verheugd over de mooie ontmoeting dat hij goed thuiskomt. Dat zij haar vlucht mist maakt haar niets uit, haar medeleven is veel sterker dan een klein beetje wachttijd.

Het is mooi dat er mensen zijn als Shaina, die ook in het leven van alledag medegevoel en grootshartigheid bewijzen. Mensen als zij maken de wereld tot een betere plek. Will en zijn moeder zullen hem nog lang dankbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.