Meteen naar de inhoud
Home » Vrouw met stoma werd vernederd aan het zwembad omdat ze ervan beschuldigd werd dat ze de kinderen zou afschrikken.

Vrouw met stoma werd vernederd aan het zwembad omdat ze ervan beschuldigd werd dat ze de kinderen zou afschrikken.

  • door

Jade Hughes kreeg de diagnose van colitis ulcerosa toen ze 17 jaar oud was. De pijn was zo hevig dat ze letterlijk uren ineengedoken zat. Na jaren van fysieke en emotionele kwellingen besliste ze om haar dikke darm te laten verwijderen en liet deze vervangen door een stoma.

Maar net toen Jade terug een beetje van haar leven begon te genieten, werd ze publiekelijk vernederd.

Jade ging naar het plaatselijke openbare zwembad en omwille van haar stoma werd ze ervan beschuldigd dat ze de kinderen angst zou aanjagen.

Een dame van iets in de vijftig stapte op haar toe en begon haar voor de andere zwemmers te vernederen. Ze wees naar haar stoma en zei: “Vind jij dit kunnen in een zwembad? Dit hoort hier niet. Het is niet bepaald gezellig voor jonge kinderen.”

Ondanks dat de dame ook nog eens verhaal ging halen bij de toezichters, mocht Jade gewoon verder blijven zwemmen.

“Die vrouw heeft geen idee wat ik de voorbije zeven jaar allemaal heb moeten meemaken” vertelt Jade. “Gelukkig voor mij hou ik van mijn stoma en van mijn lichaam. Het zorgt elke dag voor me. Het laat mijn hart en bloed pompen.”

Jade deelt haar verhaal om andere meisjes aan te moedigen van hun lichaam te houden. “Mensen zullen je altijd beoordelen en je altijd naar beneden proberen te halen om zichzelf goed te voelen. Dames hou van jullie lichaam!”

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.