Meteen naar de inhoud
Home » Deze vrouw werd door haar bloedeigen zus gepest. De reden is al even schokkend als verwerpelijk!

Deze vrouw werd door haar bloedeigen zus gepest. De reden is al even schokkend als verwerpelijk!

  • door

Amy Dickinson is wellicht de bekendste suikertante van de VS. De 56-jarige moeder en auteur van bestsellers werkt voor de Denver Post als columniste. Lezers schrijven haar brieven en e-mails wanneer ze het even niet goed zien zitten. In de mate van het mogelijke probeert Amy hen dan te helpen.

Maar het volgende bericht, dat Amy op een dag ontvangt, maakt haar woedend:

“Liefste Amy, Elke herfst houden mijn zus, neefjes en nichtjes een shopweekend in onze stad. We verblijven in een hotel, laten ons verwennen en gaan uit eten. Het is een geweldige periode om even de banden terug aan te halen. Ik heb een zus “Wendy” die we niet uitnodigen. Ze is altijd tot tranen toe bewogen als ze ontdekt dat we haar eens weer niet hebben uitgenodigd. Ik ben erg close met mijn zussen en we zijn ongeveer van dezelfde leeftijd, maar Wendy was dat veel minder. We zijn allemaal huisvrouwen. Wendy is een gescheiden, alleenstaande moeder met een enig kind. Er zijn verschillende redenen waarom we haar niet uitnodigen. Ze heeft niet genoeg geld voor dergelijke uitstapjes. We gaan allemaal actief naar de kerk, terwijl zij slechts sporadisch gaat. Om het eenvoudig te zeggen: ze hoort er gewoon niet zo bij. Ze neemt het erg persoonlijk en vorig jaar kwam ze er bij mij thuis zelfs over huilen, waardoor mijn kinderen overstuur waren en waardoor mijn echtgenoot zelfs de politie belde omdat ze niet wilde vertrekken. Nu spreekt ze nog nauwelijks met me en vertelde mijn familie dat ik een vreselijke persoon ben (hoewel ik haar heb geholpen). Hoe kan ik haar doen inzien dat ze misschien beter andere vrienden zoekt die beter aansluiten bij haar interesses? Droevige zus”

Het antwoord van Amy spreekt voor zich:

“Liefste Droevige: Laten we beginnen met te zeggen dat ik het eens ben met je zus dat je een vreselijke persoon bent. Je doet duidelijk waar je zin in hebt en hebt er geen problemen mee om personen zonder meer uit te sluiten, en dan geef je hen ook nog eens de schuld omdat ze er niet bij horen. De enige manier dat je zuster erbij zou kunnen horen, is als jij ruimte voor haar maakt. Dat wil je duidelijk niet doen en dat is jouw keuze. Maar het feit dat zij overstuur is, is perfect gerechtvaardigd en daar zal je mee moeten leven. Misschien is dit iets wat je zou kunnen opsteken van je kerkbezoeken, want hoewel je regelmatig gaat, blijk je niet echt veel geleerd te hebben.”

DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.