Meteen naar de inhoud
Home » Vrouwen over de HELE wereld waren ontroerd door de BOODSCHAP bij DEZE foto.. KIPPENVEL!

Vrouwen over de HELE wereld waren ontroerd door de BOODSCHAP bij DEZE foto.. KIPPENVEL!

  • door

Erin Kierman woont in Iowa, Amerika. Ze is voedingsspecialiste van beroep. Ze plaatste een krachtig bericht op Facebook wat veel vrouwen heeft ontroerd: “Mijn lade puilt uit van de bikini’s. Ik kan er geen een dragen. Ik brak even in de slaapkamer. Frustraties, woede, schaamte, alles kwam omhoog. En ook dat ik me zo voelde maakte me overstuur.

Vandaar dat ik deze foto laat zien. Ik zie er lang niet meer zo uit. 2 jaar geleden was dit Erin, de doorsnee Erin. Als ik genoeg ga sporten maar het niet overdrijf tot ik er bij neerval. Dit ben ik als ik gewoon gezond eet, maar toch nog af en toe van een snack of een drankje geniet. Dit is de oude Erin van 2 jaar geleden.

Mijn hoofd sloeg op tilt toen ik deze foto voor de eerste keer zag. Woorden als cellulitis, rimpels en striemen suisden door mijn hoofd. Inmiddels zijn er al een hele hoop striemen en kilo’s bij gekomen en heb ik geen flauw idee waarom ik me op dat moment zo druk maakte. Waarom zijn we zo ongelukkig met ons lichaam?

Overal waar ik kom hoor ik vrouwen klagen over hun dijen, hun haren, hun iets te dikke buik, al hun imperfecties komen naar buiten. En het ergste is dat de vrouwen die dit zeiden prachtig en getalenteerd waren. Ik snap het niet. Tegenwoordig zijn zelfs schoolmeisjes al op dieet. Ze kunnen nog zo veel bereiken, waarom laten ze zich hierdoor meeslepen?

Mijn familie is er net zo schuldig aan. Ook zij ratelen de hele dag maar door over hoe lelijk hun lichaam er wel niet uit ziet vanwege het bevallen of hoe veel kilo’s erbij zijn gekomen. Hun dochters pikken dat allemaal op en dat doet me pijn. Zo wel de moeders als de dochters zijn beeldschoon, dus waarom haten ze zichzelf zo? We kunnen wel allemaal de media beschuldigen, maar het gebeurt nog eerder.

Tijdens mijn eigen puberteit hadden we wel eens zwemfeestjes. Meisjes lachten andere meisjes uit vanwege hun striemen. Ik was me van geen kwaad bewust. Zij hebben mij duidelijk gemaakt dat dat lelijk was en dat mijn neus er niet uit zag. Ik ben er tot op vandaag de dag nog onzeker over. Ik snap niet waarom ze zoiets zouden zeggen.

We zijn in die periode compleet machteloos tegen al dit soort dingen. Het komt hard aan, het is pijnlijk. Het is bijna natuurlijk geworden om jezelf te haten als je jezelf in de spiegel ziet. Je steekt elkaar aan. Als de ene begint slaat het over op de anderen en gaan jullie vergelijken. Het voelt alsof ik nooit goed genoeg ben.

Ik zet me er tegen af. Ik ga me niet meer bezig houden met dit negatieve, zelf verwoestende gedoe. Niet alleen ik maar ook mijn zoon heeft er baat bij. Mensen moeten naar zijn innerlijk kijken en niet naar zijn uiterlijk. Als wij als volwassenen zo te werk gaan gaan je kinderen dit stokje gegarandeerd van je overnemen.

Een krachtige boodschap die tot velen spreekt, vinden wij. Iedereen heeft wel zaken waar hij of zij onzeker over is. Het is ongelooflijk lastig om je daar vandaag de dag van los te maken, maar het is dus wel mogelijk. Je moet er alleen hard genoeg je best voor doen. Omring jezelf met positiviteit en doe zo veel mogelijk afstand van al het andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.