Meteen naar de inhoud
Home » Zo krijg je meer privacy bij je ramen zonder dat je gordijnen op hoeft te hangen.

Zo krijg je meer privacy bij je ramen zonder dat je gordijnen op hoeft te hangen.

  • door

Een badkamer met een groot raam. Dit is natuurlijk heerlijk, zo kan je in bad genieten van het uitzicht. Maar dat betekent dat je ook een beetje privacy in moet leveren.

Tenzij je het natuurlijk prima vind dat je buurman elke avond van een privé show kan genieten. Voor iedereen die dat liever niet doet is er een hele handige oplossing. Deze werkt trouwens op alle ramen, niet alleen die in de badkamer.

Wat heb je nodig:
-kokend water
-maïszetmeel
-kant, genoeg om je raam te bedekken.
-een kwast
-een meetlint
-en een hele scherpe schaar.

1 Knip het kant op maat.
Zorg ervoor dat je dit precies op maat knipt en dat de uiteinden strak zijn. Het moet namelijk naadloos in je raam passen.

2 Maak de lijm.
Wij gebruiken hiervoor geen chemische middelen die slecht zijn voor je gezondheid. De lijm is een bindmiddel gemaakt van maiszetmeel en water.

Voor de perfecte dikte pak je een kom of pan en los je 2 eetlepels maiszetmeel op in een kwart kopje water (kamer temperatuur). Breng nu twee kopjes water aan de kook en voeg daar het opgeloste maïszetmeel mengsel aan toe. Doe er als het nodig is nog wat extra maïszetmeel bij tot je de juiste dikte en lijmachtige textuur hebt bereikt.

3 Plak nu je raam versiering.
En je hebt zo je eigen unieke raamdecoratie gemaakt die ook nog zorgt voor de nodige privacy.

Om meer details te zien van hoe het moet.. bekijk dan nog even het filmpje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.